BeUP zet zich in voor KNGF geleidehonden

Bij BeUP kennen we een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor goede doelen. Vandaar dat wij bijdragen aan de nationale doppeninzameling voor KNGF Geleidehonden. Op deze manier ontlasten we niet alleen het milieu, maar steunen we tevens de stichting die zich inzet om mensen met een beperking een beter leven te geven door middel van een speciaal opgeleide hond.

De gehele opbrengst van de doppenactie komt ten goede aan de opleiding van geleidehonden. KNGF Geleidehonden krijgt voor de gespaarde harde doppen een vergoeding van recyclebedrijven, waarmee de stichting de basisopleiding voor geleidehonden betaalt. Deze opleiding kost per hond zo’n 5.000 euro. Hierbij krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Zo is plastic recyclen niet alleen goed voor de organisatie KNGF Geleidehonden, maar evengoed voor het milieu en de besparing van bomen.

Voor de basisopvoeding zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig. Inmiddels is er sinds de start van de actie al ruim 10.000 kilo aan doppen ingezameld (augustus 2016). Dit betekent dat er al meer dan vier keer een basisopleiding voor een geleidehond is behaald. In een maand tijd hebben we bij BeUP al bijna 500 doppen gespaard. Aangezien er geen einddatum aan de actie gebonden is, gaan we voorlopig nog door met sparen om ook richting die 8 miljoen doppen te gaan.

Meer weten over de doppenactie? Lees meer op de website van KNGF Geleidehonden.