Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertisement, of zoekmachinemarketing. Bij zoekmachines als Google kunt u tegen betaling advertenties plaatsen bij bepaalde trefwoorden. Wanneer een zoekactie één van uw de door u geselecteerde trefwoorden oplevert, zal uw advertentie verschijnen als gesponsorde link.
 
Bij Google heet deze service Google Adwords.
 
Bij zoekresultaten in Google verschijnen aan de rechterkant van de zoekpagina – en soms ook boven of onder de zoekresultaten – gesponsorde links. Deze links komen uit Adwords-campagnes.
 
Met een Google Adwords-campagne kunt u de zichtbaarheid van uw website in het Google-zoeknetwerk – als die niet hoog genoeg gepositioneerd is in de natuurlijke zoekresultaten – verhogen en  internetgebruikers naar uw website leiden.
 

Efficiënt

SEA is een efficiënte techniek om de zichtbaarheid van uw website (in tegenstelling tot SEO) direct te verhogen voor meerdere zoektermen. Na het aanmaken van een campagne met zoektermen, zal uw website onmiddellijk zichtbaar zijn in de zoekresultaten.
 
Vrijwel alle internetgebruikers (90%) gebruiken Google als zoekmachine. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van de diensten van Google voor uw website. De SEA-specialisten van BeUp helpen u om uw site bij de eerste zoekresultaten van Google te plaatsen met op maat gemaakte advertentiecampagnes, die uitsluitend verschijnen bij uw doelgroep.
 
De advertenties komen niet alleen bij de zoekresultaten terecht, maar ook op andere websites die uw doelgroep bezoekt. Het voordeel van Google Adwords is dat u niet betaalt voor het tonen van een advertentie, maar alleen als een gebruiker erop klikt en zodoende op uw website terechtkomt.